Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Снимка Булфото, архивЩе предложим промени в наредба 10 за

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgСнимка Булфото, архивЩе предложим промени в наредба 10 за
Коментари Харесай

Министърът на образованието: Вдигаме минималния праг за изпит на 30 точки

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Снимка Булфото, списък

" Ще предложим промени в разпоредба 10 за организацията на учебното обучение. Тук можем да кажем, че се опитваме да създадем концептуална помяна в организацията на образователния ден. В момента целодневната организация е едва контролирана, тя е по една рамка от десетилетия. Ще предложим поддръжка от разнообразни учители в една група, прегрупиране. 25 млн. даваме за действия по интереси с бюджетни средства ", изясни на конференция в МОН министърът на образованието Красимир Вълчев.

Можем да създадем образованието по-интелектуализирано - да има поддръжка на личностно развиване, кариерно насочване. Искаме преход от занималня към поддръжка на личностно развиване. Възможност за разнообразни блокове за съответната група и строго диференциране на изискванията. Ще има понижаване на административната тежест. Ще предложим синхронизиране и смяна в минималния предел за изпит, 30 точки - с най-малко над 3-ка, в този момент минимумът е 23 точки - 2.67 е достатъчната оценка, само че тя не е задоволителна за едно базово равнище. Имаме една четвърт въпроси, които са с вероятни отговори. Ако скалата е 100 точки, минимумът ще е 30%.

Утвърждаваме лист с цели и задания на всяко висше учебно заведение. Законът на висшето обучение вменява финансовата и административната активност до последните промени. 

Ще има 5 стратегически насоки, които да са приоритет на висшите учебни заведения и държавната политика през идващите години. Първо въпросът е какво учат студентите. Живеем в свят с динамично изменяща се среда. Очакваме, че днешните студенти могат да сменят специалности, внсяка специалност ще изисква по-интегрирани познания и умения. 

Ще понижим броя на професионалните посоки. Висшите учебни заведения би трябвало да заложат на придобиване на повече познания и умения в образователните стратегии. 

Болонският развой предлага два модела 4+1 и 3+2. Вторият е по-подходящ за надграждането с магистърски стратегии. Сега се трансформира с по-широки бакалавърски прогами с опция за надграждане. Днешните деца ще сменят специалности. Нашите упования са в дребна част от професионалните посоки това да се случи. В момента може магистърската степен да е повече от година. Държавата финансира 4+1.

Трябва да се увеличи цената на магистърската степен. Акцент има в тактиката във връзка с взаимоотношението с бизнеса по образователните стратегии. Важно е по какъв начин учат студентите. Ще заложим увеличението каузи на настоящия надзор в крайната оценка. Ефективно е всекидневното учене.

Възлагат им се планове, ежеседмично няколко книги. Последните години подтикнаха конкуренцията посредством занижаване на критериите. Времето за тези тактики свърши и горивото на оптимизацията свърши. С тези тактики няма да завоюват във висшето обучение, ще изгубят. Говоря за държавните. Частните си вземат решение в по-голяма част сами. Акцент върху практическото образование, образование в електронна среда, създаването на планове, висшите учебни заведения би трябвало да търсят композиция сред присъствено и електронно образование. Присъственото ще остане, само че при висшето обучение ще се съчетава ученето посредством електронни запаси. 

Другата стратегическа тенденция е съгласуваност - светът става все по-свързан. Европейските университети ще вършат взаимни стратегии. Дипломите също ще са европейски и ще се задържта повече студенти в България. Всички би трябвало да вземат участие в европейски мрежи и да има поощряване. 
Това ще бъде посочено в договорите за ръководство на ректорите в рамките на страната.
Свършва времето на тактиките на самодостатъчност, те би трябвало да споделят запаси. Трябва да се обединят в мрежи. 

Би било добре българските висши учебни заведения да са под една шапка. Те няма да могат да поддържат необятна профилност в околните години. Една част от професионалните посоки нямат късмет да се утвърдят като устойчива част от профила на висшите учебни заведения. Повечето от завършващите е значимо да остават в България. Ще предложим смяна в наредбата за професионална квалификация учител. Ще заложим стандарти за висшите учебни заведения. ", посочи министърът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР